Matkakertomuksia

Tässä Suomen sadhut helmikuun 2018 pyhiinvaellusmatkalta. Kävimme Patala lingam syvennyksessä, jossa Sri Ramana Maharshi vietti ensimmäiset viikot saapuessaan Tiruvannamalaihin vuonna 1896. Oppaana paikallinen hindupappi Magesh.

 

Helmikuun 10.-22.2019 teimme toisen ryhmämatkan Tiruvannamalaihin, Etelä-Intiaan. Kohtasimme jälleen pyhän Arunachala vuoren kauneuden ja rauhan, sekä vierailimme Ramanasramissa ja Arunachaleswara temppelialueeella. Tällä kertaa meitä oli 10 pyhiinvaeltajaa.

Osa 1.

10.2. Ryhmä 1. (Hannele Valkama, Helena Karlsson, Anne Maarit Seppänen, Jussi Penttinen ja Maaria Kaura)

Pitkän lennon ja päivän päätteeksi saavuimme Tiruvannamalaihin aamulla 11.2 klo 5.20. Huoneiden jako ja selvitys meni sujuvasti ja itse päädyin jäämään Sparsaan, vaikka alunperin tarkoitukseni oli viettää ensimmäiset kuusi päivää Ramanasramamissa. Käytännön haasteet johtivat siihen, että luovuin tuosta ajatuksesta.

11.2

Jo samana päivän, kun uni ei tahtonut tulla kävimme Ramanasramamissa ja kaupungilla tavaten tuttuja sekä yhden uuden tuuttavuuden, Uman lähikaupassa käydessämme. Ihastuttava ihminen ja myös Sri Ramanan seuraaja vuosien ajan. Iltapäivälle teimme vielä lyhyen ostosmatkan kaupungilla ja sitten jo kutsui illallinen, sekä kauan kaivattu uni.

12.2

Heräten huomattavasti virkeämpänä ensimmäiseen aamuun Arunachala otti meidät vastaan aluksi kuin usvan takaa väijyen, kunnes paljasti aamu auringossa varsinaisen muotonsa. Hänen syleilynsä Voima ja läsnäolo saa meidät kaikki jo rauhallisemmaksi.  

Tänään tiemme vei kohti Skandasramia ja Virupaksha luolaa. 

Iltapäivällä menimme takaisin Ramanasramamiin ja koimme illan pujan, tai sen ensimmäisen osan. Iäkäs rouva kilkutti  TODELLA kovaäänistä kelloa. On varmaan jo kuuroutunut! Oli hienoa olla paikalla ja kokea tuollainen autenttinen palvelushetki.

Niin, tapasimme jälleen kahteenkin kertaan Uman, joka kertoi monenlaisia tarinoita Intian vuosiltaan. Kutsui meidät Keralaan.

13.2

Tänä aamuna lähdimme Sri Saradamman talon portille nähdäksemme mahdollisesti Hänet. Näin ei tällä kertaa käynyt, mutta koimme mukavan meditaatiohetken muiden meditoijien kanssa. Sitten kävimme kahvilla perinteeksi tulleessa Ramana Towers hotellissa ja jatkoimme matkaa kohti Arthur Osbornen taloa. Pääsimme jopa portista sisäpihalle ihastelemaan kaunista puutarhaa. Ramanasramam kutsui meidät päivämeditaatioon, kunnes palasimme takaisin Sparsaan. Osa meistä lähti shoppailemaan. Ilokseni sain tietää, että voin pitää nykyisen huoneeni lauantaihin asti. Sen jälkeen muutan toiseen hoteliin viikoksi. Sain yllättäen sähköpostia David Godmanilta, joka toipuu jalkaleikkauksesta, että hän on illalla Ramanasramamissa ensi kertaa operaationsa jälkeen. Kävin tapaamassa häntä ja suunnittelimme tulevien videoiden kuvausaiheita, sekä vaihdoimme tietysti kuulumiset.

14.2

Arunachaleswara temppeli. Kävimme mm.Patala Lingamissa, missä Sri Ramana Maharshi vietti ensimmäiset viikkonsa tullessaan temppelialueelle vuonna 1896. Päivä eteni rauhaisaan tahtiin ja vietimme loppupäivän omillamme kaupungilla. 

15.2

Vapaata

Osa 2.

16.2 Ryhmä 2. (Jukka Korhonen, Stacy Siivonen, Tero Toivanen, Taina Harjumaaskola ja Annika Jaakkola)saapui klo 6.05.

Osa lähti samantien kohti Ramanasramia ja Arunachalaa. Iltapäivällä vielä toinen kierros ja illallisen jälkeen matkaväsymys otti uudet tulijat valtaansa. To be continued…ja jäin kun jäinkin kaverusten kanssa samaan huoneeseen, enkä vaihtanut hotellia!

17.2

Tänään kolme meistä suoraan Arunachaleswara temppelin kulmalta kohti Virupakshsa luolaa ja siellä upea olo Hiljaisuudessa. Siitä jatkoimme kohti Skandasramia, jossa jatkoimme meditointia. Sitten kuljimme hiljakseen alas kohti Ramanasramamia. Jäimme rudraksha ostoksille asramin vastapäätä olevan ”Rudrakshamiehen” kanssa ja tutustuimme rudrakshan mukhien eri merkityksiin. Päädyimme ostamaan itsellemme omat persoonalliset rudrakshat. 

18.2

Kävimme yhdessä ja erikseen omia aikojamme Ramanasramamissa. Ai niin, tietysti tapasimme ystävämme Uman! Osa porukasta lähti täydenkuun Arunachalan kiertokäynnille (Giri Pradakshinan) amuyöstä klo 03.00. 

19.2-20.2

David Godman haastattelut. Uma kutsui meidät aamumeditoinnille naapuriin erääseen amerikkalaisten pitämään asramiin nimeltä AHAM. Meditoimme tunnin ja katselimme videon. Sen jälkeen keskusteltiin Ramanasta ja itsetutkimuksesta, sekä paljon muistakin aiheista. Iltapäivällä lähdimme David Godmanin luokse kuvaamaan ensimmäistä haastattelua. Saimme tallennettua 100 minuuttia täyttä asiaa aiheesta ”Papaji and the Buddha”. 

Keskiviikkona 20.2 toinen David Godman haastattelu. Jokainen sai esittää kysymyksiä Davidille.

21.2

Jukka, Tero, Hannele ja Annika Kolme uskallikkoa lähtivät aamulla aikaisin kohti Arunachalan huippua. Illalla….rentoutumista ja shoppailua.

22.2

Kotimatka alkoi klo 16.30, kun minibussi otti meidät kyytiin Sparsa Resortista.