Itsetutkimus ry

Olemme perustaneet ‘Itsetutkimus’ nimisen yhdistyksen 1.2.2023.

Yhdistyksen tarkoituksena on jatkaa Itsetutkimus toimintaamme ja kokoontumisia hieman säännöllisemmin ja lisätä mukaan opintoja, joissa käydään läpi mm.Sri Ramana Maharshin tärkeimmät opetukset, ‘Nan Yar? (Kuka minä olen?), ‘Ulladu Narpadu’(40 säkeistöä olevaisesta) ja ‘Upadesa Undiyar’ (Henkisten opetusten ydin).

Olemme kokoontuneet livenä tai etänä nyt yli kuusi vuotta ja koemme tarpeelliseksi viedä toimintamme hieman syvemmälle varsinaisiin opetuksiin sekä itsetutkimuksen harjoittamiseen. Vaikka itsetutkimus, kuten käytännössä kaikki henkiset menetelmät, on yksilöllinen polku, kokemusten jakaminen matkan varrella koetaan hyödylliseksi. Lisäksi voimme oppia toisiltamme ja saada eri näkökulmia omaan harjoitteluun. 

Yksi mielenkiintoinen huomio meidän yhdistyksemme nimeen liittyen.

Ensinnäkin se on englanninkielen ‘self-enquiry, self-inquiry’ oivallinen käännös, nimittäin itsetutkimus, self investigation, ei siis kysely, tai tiedustelu. Se on “minän” alkuperän tutkimista ja sen lähteelle palaamista, eikä niinkään kyselyä “Kuka minä olen?” Itsetutkimus johtaa siihen havaintoon, ettei mitään erillistä yksilöä, “minää” ole todellisuudessa olemassa. Oleminen tuossa tietoisuudessa on itsetutkimuksen ydin. Yhdistyksemme nimi, ‘Itsetutkimus’, sisältää siis myös varsinaisen harjoituksen, itsetutkimuksen. Näin meillä on yhdessä sanassa, yhdistyksen nimi, sisältö ja varsinainen harjoitus.

Jos Advaita Vedanta ja Sri Ramana Maharshin opetukset kiinnostavat sinua, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan Itsetutkimus ry:n jäseneksi.

Itsetutkimus ry:n hallitus

hallituksen puheenjohtaja 

Jussi Penttinen

hallituksen varapuheenjohtaja

Timo Päivänsalo

hallituksen sihteeri

Tero Toivanen

hallituksen jäsen

Sirpa Veronica Aalto