Mistä tässä on kyse?

Hengellisyys

Harjoitellen itsetutkimusta, haluaisin tiivistää sen yhteen sanaan, huomio. Nyt huomioni suuntautuu ulospäin käytännössä taukoamatta tavan ja elinikäisen tavan vuoksi. Tätä on saattanut jatkua lukemattomia synnytyksiä, siksi minulle on tullut luonnollista seurata mielen mieltymystä kohti esineitä ja muuta mielenkiintoista.

Jokainen ajatus ohjaa huomioni pois itsestäni. Itsetutkinta on tapa ohjata huomioni takaisin aiheeseen, omaan itseeni, “minään” ja selvittää, mistä tämä “minä” syntyy ja seurata sitä takaisin lähteeseensä. Kun pidän huomioni “minässä”, se vaimenee takaisin lähteeseensä ja lopulta katoaa. Erillisyyden tunne katoaa ja voin tunnistaa todellisen olemukseni, kuka todella olen ja kuka olen aina ollut. Satcitananda-oleminen, tietoisuus, autuus.

Musiikki

Musiikki on aina ollut minulle erittäin tärkeää. Itse asiassa se on ollut koko elämäni pienestä pojasta lähtien. Radiokanavien musiikin kuuntelu noina päivinä 60- ja 70-luvuilla vaikutti valtavasti minuun ja siihen, miten kirjoitan musiikkia laulaja-lauluntekijänä. Ehkä suurin vaikuttaja laulajana on ollut Motownin aikakausi ja gospelmusiikki.

Musiikkiin ja musiikkibisnekseen sulautuessani minun oli vaikea yhdistää kiinnostustani ja rakkauttani hengellisiin asioihin. Kuinka saada molemmat ja olla kokematta ristiriitaa niiden välillä. Puhun tavasta, jolla musiikki ohjaa huomioni ulospäin itsestäni. Se on ollut kamppailua pitkään, mutta pikkuhiljaa olen oppinut, että sekä musiikista että henkisyydestä voi nauttia yhdessä.