Menneet tapahtumat

Itsetutkimus 24.3.2024

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 24.3.2024 klo 16-19 etänä Zoomissa. Jatkoimme opetussuunnitelmamme parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ säkeistöistä 12 ja 13 keskustellen sen sisällöstä vapaamuotoisesti. 

Itsetutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää mistä tämä “minä” nousee ja palata siten sen alkulähteelle. 

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 29.4.2023 klo 16.

Itsetutkimus 19.11.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 19.11.2023 klo 16-20 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki.

Ohjelmassa oli alkuun hiljainen hetki (10 min), jonka jälkeen katsoimme David Godmanin videon ‘Who am I?’, ‘Kuka minä olen?’.

Itsetutkimuksen tarkoitus on tutkia mistä tämä “minä” nousee ja palata sen alkulähteelle. 

Illan huipensi maukas intialainen illallinen!

Itsetutkimus 29.10.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 29.10.2023 klo 16-20 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Ohjelmassa oli alkuun hiljainen hetki (10 min), jonka jälkeen jatkoimme opetussuunnitelmamme parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ säkeistöstä 12 keskustellen sen sisällöstä vapaamuotoisesti. 

Itsetutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää mistä tämä “minä” nousee ja palata siten sen alkulähteelle. 

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 19.11.2023 klo 16.

Itsetutkimus 17.9.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 17.9.2023 klo 16-20 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Ohjelmassa oli alkuun hiljainen hetki (10 min), jonka jälkeen jatkoimme opetussuunnitelmamme parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ säkeistöistä 9-11 keskustellen niiden sisällöstä vapaamuotoisesti. 

Itsetutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää mistä tämä “minä” nousee ja palata siten sen alkulähteelle. 

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 29.10.2023 klo 16.

Itsetutkimus 27.8.2023

Syyskauden ensimmäinen Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 27.8.2023 klo 16-20 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Ohjelmassa oli alkuun hiljainen hetki (10 min), jonka jälkeen jatkoimme opetussuunnitelmamme parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ 7-8 säkeistöistä keskustellen niiden sisällöstä vapaamuotoisesti. 

Itsetutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää mistä tämä “minä” nousee ja palata siten sen alkulähteelle. Ilta huipentui intialaiseen illalliseen!

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 17.9.2023 klo 16.

Itsetutkimus 28.5.2023

Kevätkauden viimeinen Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 28.5.2023 klo 16-20 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Ohjelmassa oli alkuun hiljainen hetki (10 min), jonka jälkeen jatkoimme opetussuunnitelmamme parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ 5-6 säkeistöistä keskustellen niiden sisällöstä vapaamuotoisesti. Säkeistöt kertovat kuinka minä ajatus on kaikkien muiden ajatusten perusta ja jota ilman muita ajatuksia ei voi olla. Itsetutkimuksen tarkoitus on ottaa selvää mistä tämä “minä” nousee ja palata siten sen alkulähteelle.

Ennen bhajaneita katselimme pitkästä aikaa David Godmanin videon ’Self Enquiry’. Ilta huipentui intialaiseen illalliseen!

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on kesätauon jälkeen 27.8.2023 klo 16.

Itsetutkimus 1.5.2023 Zoom/YouTube live

Meillä oli erityinen ilta vieraidemme Swami Sarvapriyanandan ja Michael Jamesin kanssa, jotka keskustelivat Advaita Vedantan syvimmästä olemuksesta ja Sri Ramana Maharshin opetuksista ja kuinka tuoda nämä opetukset käytäntöön. Tapahtuma lähetettiin suorana Zoomissa/YouTubessa ja se tavoitti satoja osallistujia. Keskustelu toi esiin monia mielenkiintoisia ja syviä oivalluksia Advaitan varsinaisesta ydinsanomasta ja siitä, kuinka Sri Ramana on antanut meille helpon mutta samalla hyvin hienovaraisen itsetutkimus harjoituksen. Loppujen lopuksi tämä on ainoa keino poistaa ego, joka näyttää olevan olemassa, jos sitä ei tutkita.

Itsetutkimus 23.4.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli 23.4.2023 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Osallistujia oli hieman vähemmän. Meitä oli kahdeksan tällä kertaa.

Alkuun oli perinteinen hiljainen hetki 10 minuutin ajan, jonka jälkeen jatkoimme Sri Ramana Maharshin opetusten parissa. Vuorossa oli ‘Nan Yar?, Kuka minä olen?’ teoksen viides säkeistö. Se käsitteli edelleen mieltä ja kuinka minä-ajatus on kaikkien muiden ajatusten taustalla ydin ajatuksena, johon kaikki toiset ajatukset liittyvät. Tämä viritti antoisan keskustelun, joka toi esille monenlaisia näkökulmia aiheeseen. Meillä oli vieraana Harry Tuominen, joka toi oman näkökulmansa esille edustaessaan ‘Ihmeiden oppikurssi’ filosofiaa.

Teimme myös oli Swami Sarvapriyanandan esittämän tietoisuus harjoituksen. Se oli hyvä muistiin palautus siitä, kuinka saada tietoinen kokemus siitä, että tietoisuus on pohjimmiltaan todellinen olemuksemme riippumatta siitä onko meillä aistihavaintoja tai olemmeko valvetilassa, unessa tai syvän unen tilassa.

Tämän jälkeen lauloimme bhajaneita muutaman kappaleen verran ja pidimme lopuksi lyhyen hiljaisen hetken, jonka jälkeen jatkoimme keskustelua vapaamuotoisesti kahvion puolella.

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 28.5.2023 klo 16.

Itsetutkimus 26.3.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli 26.3.2023 osoitteessa Uudenmaankatu 33, Helsinki. Osallistujia oli mukavasti toistakymmentä.

Alkuun oli perinteinen hiljainen hetki 10 minuutin ajan, jonka jälkeen jatkoimme Sri Ramana Maharshin opetusten parissa. Vuorossa oli ‘Nan Yar?, Kuka minä olen?’ teoksen kolmas säkeistö. Se käsitteli mielen olemassaoloa ja kuinka mielen palatessa takaisin alkulähteeseen, itseen, myös ilmiömaailma katoaa sen myötä. Tämä viritti todella antoisan keskustelun, joka toi esille monenlaisia näkökulmia aiheeseen.

Uutena asiana ohjelmassa meillä oli Swami Sarvapriyanandan esittämä tietoisuus harjoitus, jonka teimme ensimmäistä kertaa. Se oli hyvä keino saada tietoinen kokemus siitä, kuinka tietoisuus on pohjimmiltaan todellinen olemuksemme riippumatta siitä onko meillä aistihavaintoja tai olemmeko valvetilassa, unessa tai syvän unen tilassa.

Tämän jälkeen lauloimme bhajaneita muutaman kappaleen verran ja pidimme lopuksi lyhyen hiljaisen hetken, jonka jälkeen jatkoimme keskustelua vapaamuotoisesti kahvion puolella.

Seuraava Itsetutkimus kokoontuminen on 23.4.2023 klo 16.

Itsetutkimus 26.2.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 26.2.2023 Uudenmaankadulla, Helsingissä. Osallistujia oli jälleen mukava määrä ja jatkoimme Sri Ramanan opetusten parissa teoksen ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ toisesta säkeistöstä. Sitä ennen palautimme mieleen edellisen säkeistön ja katselimme siihen liittyvän Michael Jamesin videon. 

Toinen säkeistö sisältää niiden asioiden poistamisen, jotka eivät ole “minä”, kuten keho, elinvoima (prana), mieli, järki tai äly ja tahto. Näin pääsemme itsetutkimuksen alkuun tutkimaan keitä tai mikä meidän todellinen olemuksemme on, kun tiedämme mitä emme ole.

Jatkamme teoksen parissa seuraavassa kokoontumisessa sunnuntaina 26.3.2023 klo 16.

Itsetutkimus 29.1.2023

Itsetutkimus kokoontuminen oli sunnuntaina 29.1.2023 pitkästä aikaa livenä Uudenmaankadulla, Helsingissä. Osallistujia meidän ensimmäiseen kokoontumiseen ihan virallisena yhdistyksenä oli ilahduttavan paljon! Se kertoo, että elävää, fyysistä kokoontumista on kaivattu ja odotettu parin vuoden Zoom etäkokoontumisten sijaan.

Ohjelmassa oli perinteisesti alun hiljainen hetki, jonka jälkeen pääsimme opetussuunnitelmamme pariin. Meillä on tarkoituksena käydä perusteellisesti läpi Sri Ramana Maharshin ydinopetukset (‘Nan Yar?’, ‘Ulladu Narpadu’, ‘Updesa Undiyar’) ja näin saada syvällisempi ymmärrys itsetutkimuksesta myös käytännön harjoituksena.

Aloitimme ‘Nan Yar?’, ‘Kuka minä olen?’ teoksen ensimmäisestä säkeistöstä. Se sai aikaan hienon ja syvähenkisen keskustelun, jonka aikana kuulimme mielenkiintoisia näkemyksiä siitä, mitä onnellisuus tarkoittaa ja miten voisimme olla pysyvästi onnellisia riippumatta ulkoisista olosuhteista tai kulloisten toveiden täyttymisestä.

Jatkamme teoksen parissa seuraavassa kokoontumisessa sunnuntaina 26.2.2023 klo 16.

Itsetutkimus 11.11.2022

Olemme perustaneet ‘Itsetutkimus ry’ nimisen yhdistyksen. Emme tavoittele minkäänlaista taloudellista hyötyä emmekä peri tällä hetkellä jäsenmaksua. Osallistuminen tuleviin kokoontumisiin on ilmaista.

Yhdistyksen tarkoituksena on jatkaa Itsetutkimus toimintaamme ja kokoontumisia hieman säännöllisemmin ja lisätä mukaan opintoja, joissa käydään läpi mm.Sri Ramana Maharshin tärkeimmät opetukset, ‘Nan Yar? (Kuka minä olen?), ‘Ulladu Narpadu’(40 säkeistöä olevaisesta) ja ‘Upadesa Undiyar’ (Henkisten opetusten ydin).

Olemme kokoontuneet livenä tai etänä nyt noin kuusi vuotta ja koemme tarpeelliseksi viedä toimintamme hieman syvemmälle varsinaisiin opetuksiin sekä itsetutkimuksen harjoittamiseen. Vaikka itsetutkimus, kuten käytännössä kaikki henkiset menetelmät, on yksilöllinen polku, kokemusten jakaminen matkan varrella koetaan hyödylliseksi. Lisäksi voimme oppia toisiltamme ja saada eri näkökulmia omaan harjoitteluun.

Ilmoitan tulevista kokoontumista ja ohjelman sisällöstä myöhemmin.

Itsetutkimus 28.5.2022

Meillä oli suuri ilo saada vieraaksemme Swami Sarvapriyananda, joka on New Yorkin Vedanta-seuran ministeri ja henkinen johtaja sekä yksi aikamme tunnetuimmista Advaita Vedantan tutkijoista ja luennoitsijoista. Keskustelimme Advaita Vedantan perusperiaatteista ja opetuksista.

Itsetutkimus 20.5.2022

Itsetutkimus Zoom -kokous oli perjantaina 20.5.2022.

Meillä oli ilo saada erityisvieraaksi Rupert Spira, joka on yksi aikamme tunnetuimmista ei-kaksinaisuuden tutkijoista ja luennoitsijoista.

Aiheitamme oli kuinka olla tietoinen ‘olemisestamme’, ‘minä olen’ antamatta sille mitään ominaisuuksia, ja puhuimme myös unen ja valvetilan yhtäläisyyksistä tai eroista.

Itsetutkimus 23.4.2022

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin lauantaina 23. huhtikuuta 2022. Meillä oli ilo ja kunnia saada vieraaksemme jälleen Michael James, joka on opiskellut ja harjoittanut Sri Ramanan opetuksia lähes 50 vuotta.

Tällä kertaa aiheina olivat kolme kokemaamme tilaa, herääminen, uni ja syvä uni sekä Bhagavan Sri Ramana Maharshin opetusten ydinviesti. Lopuksi Michael kertoi meille hänen ja Sadhu Omin välisestä yhteistyöstä ja siitä, mitkä olivat tärkeimmät tamilit. He työskentelivät Bhagavanin teosten parissa ja käännettiin englanniksi.

Itsetutkimus 22.1.2022

Itsetutkimus Zoom -tilaisuutemme oli 22. tammikuuta. Meillä oli vieraana David Godman, ja keskustelimme Nisargadatta Maharajista ja Sri Ramana Maharshista. Muita aiheita olivat antautuminen ja vapaa tahto.

Itsetutkimus 26.9.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 26. syyskuuta. Meillä oli David Godman erikoisvieraana.

Kotisivut: https://www.davidgodman.org/

Aiheena oli Sri Ramana Maharshi ja hänen opetuksensa.

Itsetutkimus 29.8.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 29. elokuuta. Meillä oli Taavi Kassila erikoisvieraana. Aiheemme oli Advaita Vedanta.

Itsetutkimus 23.5.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 23. toukokuuta. Erikoisvieraanamme oli Michael James. Aiheemme tällä kertaa oli vairagya ja Bhakti.

Itsetutkimus 25.4.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 25. huhtikuuta. Kävimme läpi Bhagavan Sri Ramana Maharshin tärkeimmät opetukset ‘Nan Yar?, Kuka minä olen?’ -kirjasesta. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tätä työtä tulisi tutkia säännöllisesti, koska se on yksinkertainen, mutta mutta silti erittäin syvä merkitys.

Itsetutkimus 28.3.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 28. maaliskuuta. Meillä oli avoin keskusteluilta, jonka aiheina olivat itsetutkinta, antautuminen ja Advaita Vedanta.

Itsetutkimus 28.2.2021

Itsetutkimus Zoom -kokous pidettiin sunnuntaina 28. helmikuuta. Vieraana oli Michael James. Keskustelun aiheina olivat itsetutkinnan tavoittelu, antautuminen ja vapaan tahdon olemassaolo.

Itsetutkimus 24.1.2021

Meillä oli ensimmäinen itsetutkimus tilaisuutemme Zoomissa 24. tammikuuta 2021. Tapahtuma oli menestys ja David Godman kertoi myös nauttivansa hyvistä kysymyksistä ja rennosta ilmapiiristä.